Sidor

fredag 11 maj 2018

1 år med Sarah

Idag är det 1 år sedan som jag var hos Patricia och hämtade hem Sarah. Ett litet yrväder som direkt visade att hon trivdes hos mig. Hon har under året utvecklats till en vacker dam som just nu är dräktig och väntar sina bebisar den 12 juni. Sarah är en otroligt social och mysig katt som vill vara med överallt, emellanåt kan det till och med bli för mycket. Hon är en katt som "pratar" Hon säger nämligen till när maten är slut och hon vill ha påfyllning. Inte så att hon står och skriker på mig utan hon kommer och börjar mjölktrampa på mig och ur henne kommer små hesa whisky ljud. Hon är galen i vippor. Har jobbigt beteende när hon är på toa då hon alltid alltid ska kissa och bajsa precis vid öppningen. Ibland händer det att bajset hamnar utanför.

Och nu kommer det jobbiga. Hur mycket jag än älskar Sarah (och Tussen också för den delen) så kommer Sarah att flytta när hennes bebisar flyttar.Tussen söker redan nu ett nytt eget hem. Det har visat sig att jag är allergiskt mot katter och har troligtvis varit det i flera år. Sedan början av veckan har jag haft sovrummet stängt för dom. Jag har städat där kliniskt, tvättat madrasser, tecken, kuddar, mattor, ja allt som går att tvätta för att få bort alla katthår. Inte för att det har varit skitigt här men det kryper ju alltid  in i allt även om det inte alla gånger syns. Sedan jag gjorde det har jag sovit hela nätterna utan att vakna för att jag inte har kunnat andas. Jag har inte ens vaknat på grund av värken som jag har. Tar nu nässpray mot allergi och även tabletter. Men tabletterna tål jag inte heller så bra vilket jag visar symtom på med ont i magen. Jag har fått en massa råd om alternativ medicin och ja, jag vet inte allt. Och det är  jag ju så klart tacksam över. Men nu är det som det är. Sarahs kull blir absolut den sista som föds hos mig. Och någon gång i mitten av september kommer jag inte att ha några katter alls. Det kommer att bli jobbigt och fruktansvärt tomt. Och jag har redan nu börjat bearbeta den sorgen som det kommer att medföra.

Bilderna är tagna igår. Vattenfontänen fick jag av Per & Barbro förra året. Inget vatten i den då pumpen saknas och det är väl lika bra det då Sarah gillar att ligga i den










Tussen njuter ute så klart han också.








Det växer så det knakar ute nu. Under veckan som har varit så har vi haft ett helt fantastiskt väder. Så under veckan har även alla björkarna slagit ut, så härligt. I växthuset händer det en hel del också. Har till och med ätit av löken som har kommit upp.





Jag är så otroligt glad över att min ranka med vindruvor klarade vintern. Och för första gången så kan jag även se att det troligtvis kommer vindruvor på den också. På varje gren finns detta och  mer därtill.





Och så mina mullbär. Dom är planterade i hinkar just nu och just dessa är i växthuset ju. 2 plantor i varje. Som ska planteras ut när tiden känns rätt. Har även planterat en i rastgården som även den har tagit sig men inte kommit lika långt.





Jordgubbar kommer det att bli gott om, många blommor





Sättlöken/salladslök. Så gott!



Denna har jag satt utanför, precis nedanför altanen. Trodde absolut inte den skulle ta sig och klippte ner den. Men tog inte ut den ur jorden, ville vänta och se ifall det kom något...mullbär det också.





Blir till att spara flaskor nu då jag har tänkt göra röd vinbärssaft




Även kattmyntan har tagit sig kanonbra





Och ja, fråga mig inte. Jag gillar ju inte lappar som hänger och har tagit bort dom...och kommer inte ihåg vilket fruktträd det är....inte något av det.





Jag har under veckan målat. Det har tagit tid och jag är inte riktig klar än då jag får måla lite åt gången på grund av värken.Den vita väggen bakom plantorna har jag kvar och så utsidan ute i rastgården.




Har plantor med tomater och gurkor på altanen i år. Blev inte riktigt så bra i växthuset då det nog blev för varmt för dom förra året och jag inte sprang och vattnade flera gånger om dagen. Förhoppningsvis blir det som för 2 år sedan




Här finns även röd och gul vanlig paprika och dessutom 2 chilliplantor





Apelsinen snart klar att ätas





Fick en fin stockros av brorsan John igår.




Man kan redan nu se kommande blommor på tomatplantan




Utsidan som tidigare bara var trä är nu vit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck