Sidor

lördag 25 augusti 2012

Bandsåg

Jag är inte som alla andra...Jag är inte mycket till smycken smink och kläder. Så när jag får chansen att önska mig något till min födelsedag eller till jul så önskar jag mig alltid något som jag tycker att jag har användning för. Som torktumlare, eller annat som jag kan använda i hemmet. Och ni som känner mig vet att jag har väldigt väldigt svårt för att bara sitta och rulla tummarna framför tv:n. Jag är i farten hela tiden. Och när projektet med altanen och uteplatsen var klart så blev jag lite rastlös, vilket resulterade i att jag satte igång att tvätta min yttertrapp med högtryckstvätten  likaså entrén som inte såg så fräsch ut. Och då jag hade vit utefärg kvar så målade jag allt också. Såg ut som om jag hade flyttat när allt var klart.

När min hyresvärd kom och såg detta så blev han väldigt glad och tyckte det såg mycket bra ut. Jag i min tur berättade att han jättegärna fick komma hit med lite olja till trapporna så att när jag får tid och lust, framför allt ork så skulle jag ta dom...Som sagt, vill ha något att göra. Och i samma veva sa jag att han gärna fick ta hit vit färg ifall att jag kände för att måla. Så...Jag satte igång att tvätta allt. Brorsan John tvättade och målade ett par entrén också. Men hela den längan som jag bor i...den har jag fixat klart nu. Tog cirka 2 veckor så det är anledningen till att jag inte har bloggat lika mycket som jag har gjort tidigare. Det är en länga kvar och så ska förråden målas så jag har lite att göra framöver också. Och nej. Jag har inte fått någon hyressänkning eller annat i gengäld, jag bara ville göra det.

Häromdagen så påbörjade jag ett av mina idéer som jag har. Jag ville ha en nyckelhållare som liknade en katt. Efter att jag fick tag på allt som jag behövde så satte jag mig och ritade efter mallen jag hade i psp:n och sedan började jag såga. Med min sticksåg. Kan tala om att det gick inte så bra. Ju mer jag sågade i ritningen ju mindre fick jag att hålla i. En sticksåg gör allting ganska så skakigt när det är så litet. Dessutom så har jag inget bord att såga vid så jag använder mig alltid av en pall. I slutet var jag också skraj för att jag skulle slinta och kanske rent av såga av mig något finger. Och det vill jag inte alls göra.
Så jag frågade Lasse (Görels man...Görel som har tygaffären) om jag fick låna hans såg. Han sa till mig en gång att om jag behövde det så skulle jag bara säga till. En bandsåg har han som gjorde allting mycket lättare.
Och efter att jag såg hur lätt det gick med bandsåg önskade jag mig en bandsåg direkt.

När jag satt ute och tog med sandpapper på katten som var färdig var en av mina hyresvärdar här. Han tittade lite och tyckte väl kanske att det var fint. Samtidigt som jag sa att jag verkligen önskade mig en sådan och att jag skulle prata med Benny om det. Idag ska en av min hyresvärd komma. I och med att dom bor i Halmstad försökte jag ringa till han som ska komma och be honom sticka inom Jula för att köpa mig en bandsåg. Jag får den fortare och jag slipper betala frakten. Men jag fick inte tag på honom. Så jag ringde den andra hyresvärden, han som hade sett katten och frågade honom om han visste var den andre var. Noop. ..det visste han inte. Men han tyckte absolut INTE att jag skulle köpa mig en bandsåg!!! Och jag blev väl lite snopen, paff. Jag vet inte. Tyckte väl kanske inte att han har att göra med vad jag la ner pengar på. Men det var inte så. Detta skulle bli en överraskning till mig men då jag var ute efter att köpa mig en och det gärna idag så var han tvungen att berätta överraskningen. Vilket fick mig till att börja gråta i telefonen. Han hade bestämt sig för att köpa en bandsåg till mig för att jag hade hjälpt dom så mycket med husen. Snacka om att ha en snäll hyresvärd!!!!
Hur som helst. Min nyckelhållare är klar :)









Den är 2 cm tjock och med andra ord stabil om man vill ha den på bord eller något. Fast då ska man nog inte ha det till nycklar. (idéerna växer fram mer och mer)
  





Färdigt resultat :)






5 kommentarer:

  1. Vilken härlig bandsågshistoria. Lyssnade ju på Del 1 i går ... och så slutade det så här! GRATTIS!!! Du har en värdesättande värd!

    SvaraRadera
  2. ååå den blev ju bara så bra Lotta. :)

    SvaraRadera
  3. Meen Lotta du vet att man får tillbaka det man ger ut.. Grattis till din bandsåg :)

    SvaraRadera
  4. Du är så duktid Lotta!! Stor kram från oss tre :)

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck