Sidor

lördag 7 september 2019

Sega dagar

Veckan som har varit har gått fort. Konstigt nog. För dagarna har segat sig fram och har varit otroligt jobbiga. Jag har inte haft ork till att göra något vettigt alls även om tankarna har varit att jag ska göra det. I måndags ringde dom från Jönköping och jag fick en tid på måndag som kommer nu. Först en ny röntgen och efteråt ska jag träffa läkaren. Jag trodde att jag skulle dit för att ta ett biopsiprov på tumören. Men för att allting ska bli rätt och så vidare ville läkaren ha en ny röntgen så att han kunde se vad som har hänt sen förra och det är väl meningen att vi ska komma fram till vad som kommer att hända. Det är det jag iallafall hoppas på. Vill ta bort skiten så snart som möjligt...eller iallafall påbörja en behandling.

Jag har blivit lite lugnare nu. Visst, det snurrar i skallen på mig, tankarna är många. Men jag är inte lika ledsen nu som jag var innan och så har det känts i några dagar nu. Jag kan prata om det utan att gråta. Mest känner jag mig förbannad. Inte på någon så där utan på tumören. Vilket jag ju inte får något gehör för. Att jag känner mig arg beror på att jag har blivit så begränsad i vad jag vill göra. jag har ju inte ont av just tumören utan bara min vanliga värk. Och jag brukar ju alltid hålla på med något på dagarna. Men veckan som har gått har jag inte gjort många knop. Först igår  gjorde jag något vettigt.

Jag håller ju fortfarande på med bantningen. Det har inte gått så bra dom senaste veckorna. Jag har ätit något konstant, känns som att jag stressåt. Och givetvis visade det sig på vågen. Kollade lite bakåt på vad jag skrev när det gäller vikten och det visade sig att jag har gått upp 8kg på 8 veckor. KATASTROF!!!! Under dom första 4 veckorna av dessa 8 så räknade jag inte kalorierna utan åt det som jag ville och som jag trodde var inom ramen. Det visade sig redan då att jag hade gått upp lite så jag började räkna kalorierna igen. Men när jag fick beskeden med tumören så rasade allt. Och jag hade något i munnen hela tiden. Förra helgen på söndagen bestämde jag mig att ta tag i det igen. Måste om jag inte vill fortsätta gå upp. Så i måndags började jag igen med 5:2. Alltså äter jag 1500 kcal under 5 dagar och 2 dagar är det fasta med 500 kcal. Fast jag har tagit ett steg längre, jag har lagt till 16:8 metoden också. Vilket innebär att jag har ett ätfönster på 8 timmar och äter inget under resterande 16 timmar.  Så, äter mellan 12.00 till 20.00 Det funkar mycket bättre än vad jag hade trott. Sover ju bort dom flesta timmarna. Och hoppar bara över frukosten vilket inte stör mig alls eftersom jag aldrig har varit mycket för just frukost. Och  det har visat resultat på vågen också vilket gör det ännu lättare. Fast igår kväll fuskade jag. Hmmmmm........Tog mig nämligen 2 groggar och unnade mig i samma veva glass.

Ja just det!!! Det vettiga som jag gjorde igår. Jag lagade mat hela förmiddagen. Vägde allt som jag har gjort sedan i februari och frös in det. Blev sammanlagt 18 middagar. Och i frysen fanns redan sen tidigare men bara 2 olika maträtter. Ska ju vara lite att välja mellan. Och det är inte så att jag gör snabbmat. Igår gjorde jag bläserade kotletter med klyftpotatis. Och för er som inte vet vad bräserat är kan jag tala om att man steker till en fin yta och sen kokar man dom i buljong i 1 timme och sedan med grädde i ytterligare 1 timme.Det blev 8 portioner (1 kotlett i varje) Och utöver det så gjorde jag biffar, till det potatisgratäng. När jag lägger ner det i matlådor så väger jag ju allt, precis allt. Biffarna väger jag innan stekning. Så...that´s it!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck