Sidor

fredag 27 september 2019

Cancer

Jävla förbannade skitcancer!!
I tisdags var jag återigen i Jönköping. Denna dagen gällde det bronkoskopi och man skulle ta biopsi på tumören som jag har. Förra fredagen var jag där och gjorde PET-CT vilket innebär att jag fick en vätska som innehåller något typ av socker och radioaktivt ämne. Dom förkortar det som FDG och beskriver så här:
"FDG tas upp av alla organ på samma sätt som vanlig glukos, vilket kroppen använder som energikälla. Cancerceller och inflammatoriska celler behöver mycket mer glukos än friska celler. Därför tas en större mängd FDG upp i de cellerna"


Tillbaka till tisdagens undersökning. Vilken tog cirka 9 timmar med alla förberedelser och eftervård. Innan jag fick åka hem fick jag prata med en läkare. Provsvaren på biopsin kommer om cirka 2 veckor. Det enda som jag fick slutsvar på var att man inte kunde operera bort den. Och att det inte var en infektion. Vilket jag hoppades på in i det sista. Han gav mig också svaret på PET-CT:n. Och det var inget roligt svar alls. Jag har även flera mindre förändringar i höger lunga. Dock var dom så små så dom inte kunde ta prov på dom, den största i höger lunga var 8mm. Och det är i stort sett vad jag vet nu. När svaret på biopsin kommer ska jag upp och träffa läkaren igen för att då få veta hur vi ska fortsätta med behandling. Det finns 3 olika cancerformer som dom gav mig namnet på och dom vet inte än vilket sort det är.
Det är också meningen att jag ska sluta röka...tycker läkarna alltså. Jag skulle vilja men det funkar inte så bra. Speciellt nu när ciggen är den som lugnar mig. Jag har varit hos en som heter Wille och som har hand om tobaksavvänjning. Vi, han och jag alltså, kom fram till att jag iallafall skulle försöka minska ner till 10 cigg om dagen. Jag skulle vara tuff och började vara utan cigg redan igår. Men det gick alltså inte. Visserligen gick jag en hel dag utan att röka. Men hade jag inte haft sådan värk i fötter och knän så hade jag med säkerhet gått ner till macken och köpt 1 ask.
Har fått Champix som jag har börjat med, 3:dje dagen idag. Har plåster på armen sedan i tisdags när dom gav mig ett på sjukhuset. Och tyckte ju då att det här plåstret hjälpte till en viss del. Så jag köpte en ask med plåster, och en ask med tuggummi. Vi får väl se hur det kommer att sluta.


Allt det som händer med mig nu gör att jag känner mig superstressad. Nu känns det som att jag är på ruta ett igen. När jag fick beskedet för 6 veckor sedan, den 23 augusti, då grät jag och var helt förtvivlad i sisådär 1 vecka. Men så tog jag nya tag och försökte tänka glada och positiva tankar. Och nja, det har ju funkat ganska så bra. Men nu är jag alltså tillbaka på ruta ett och jag tycker det är skit allting. Är så otroligt rastlös om dagarna. Håller på med något hela tiden. Städar varje dag fast det inte behövs. Lagar en massa mat och fryser in. Tur att just dessa saker är några av mina favoritsysslor. Har haft i tankarna att hälsa på några av mina vänner. Men det blir inte av eftersom jag inte har bil. Dessutom så har jag inte råd med att tanka så det skiter sig i vilket fall som helst.

Kollade lite bakåt i min blogg och kan inte fatta att jag har skrivit 2511 inlägg. Och det är då under 9½år. Dom flesta inläggen har ju varit om mina katter som jag har haft. Och lite kul att läsa och se bilder från tiden vi bodde i Spanien för 5 år sedan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck