Sidor

måndag 6 november 2017

Upptagen!

Ja alltså, jag behöver nog skriva några rader här så ni vet att jag lever och  mår bra. Nu börjar jag nämligen få PM och mail där vänner frågar hur jag mår då jag inte hör av mig någonstans, och eftersom jag inte är social med någon veckan som har varit. Det har inte blivit så mycket bloggande, men jag har varit fullt upptagen.

Som dom flesta av er vet så är jag periodare när det gäller vissa saker. Alltså, inte sprit eller droger. Nä, jag brukar ju få för mig att måla och tapetsera här hemma och då lägger jag ner all  min tid på det. Eller om jag syr kattbäddar, då kan jag hålla på i ett par veckor och bara sy det. Och jag gillar ju att sy. Tiden rinner iväg. Det där med att vara periodare är lite jobbigt ibland. Jag har så svårt att lägga ner det jag sysslar med. Nu har jag hittat mig en ny sak som jag tycker är superkul. Att sy kläder. Det är något som jag aldrig har gjort tidigare, inte det här med att sy upp ett helt plagg själv från grunden. Efter att alla kattungarna flyttade tog jag fram min nya symaskin, måste ju bekanta mig med den.

Det första jag sydde var 2 leggings till mig själv. Gillar att ha på mig sådana men utbudet är inte stort. Inte i min storlek. Mest svart vitt och grått. Har några mönstrade som jag köpte i Spanien. Och även om jag har massor med tyg så var det inget av det som jag ville sy leggings av. Så jag gick ner till min lokala tygaffär, GD:s här i Skeppshult. Köpte ett tyg med prickar och ett med stjärnor. Och visst, jag fick ihop mina leggings, efter en mall på gamla som jag klippte sönder då jag inte kan använda dom mer, alldeles för slitna. Dom blev så pass bra så jag har haft på min en den ena eller andra, har till och med hunnit tvätta dom.

Nu fick jag blodad tand. Köpte ju tyg i Danmark som jag skulle sy klädesplagg av. Men, något sytt till mig själv har det nu inte blivit mer, inte än. För givetvis ville jag försöka mig på att sy en tröja. Inte till mig själv utan Levi då jag hittade tyg som jag tyckte om. För fina tyger finns det ju mycket av! Och ja, nu har jag fastnat i det att sy kläder. Så otroligt roligt. Men mindre kul att nåla då det är ett måste och jag hatar det. Men men, det får gå. Är glad över att jag lär mig så fort när det gäller något och att sy kläder har aldrig tidigare ens funnits i mina tankar. Trodde helt enkelt inte att jag skulle klara det.  Nu har jag inte sytt hela dagarna, finns ju annat som jag måste göra här hemma. Tar för övrigt lite tid att klippa tyg när man har katter som måste lägga sig på bordet hos mig och dom måste lägga sig på tyget. Även om jag sätter ner dom på golvet så är dom uppe igen på några sekunder.Utöver det har det tagit tid då jag den veckan som gått har varit sjuk. Förkyld vilket jag fortfarande är, ögoninflammation som jag drog på mig efter att jag passade Levi. Och som att inte allt det räckte, givetvis magsjuk. Ögonen är betydligt bättre, nu klibbar dom inte ihop, bara lite svullna. Går även till sjukgymnasten nu 1 gång i veckan sedan 3 veckor tillbaka efter att jag knäckte ryggen. Den är också bättre men det är skönt att få behandling då jag har värk så jag fortsätter.

Det har gått kanonbra med Zira efter hennes kastrering. Ingen tratt, inget alls och hon har inte brytt sig om såret något. Det är nu mer eller mindre läkt och man ser knappt att det är gjort...förutom att dom har rakat pälsen på magen. Även hon visade ett annat beteende efter kastreringen. Och det känns så bra, nu kan Sarah vara vid henne, sova nära utan att Zira tycker hon är jobbig. Hon leker mer och hennes ögon har av någon konstig anledning blivit mer "levande" Sen är det ju det här med att vara social. Hon var det tidigare, men nu...jisses. Hon ställer sig på baktassarna och upp med huvudet så jag kan klia henne under hakan. Att kamma/borta dom nu tar lite tid då alla vill få sin tid och mer eller mindre ligger på varandra för att komma åt mig. Jag klarar ju inte av att knäa på golvet den tiden som det tar utan har dom på bordet, i lagom höjd för mig.


Inte alls i vägen 😉






Ziras operationssår. Syns knappt





Förutom mina leggings som inte är med här idag sydde jag detta. Meningen var att jag skulle sy en pyjamas till Levi först, men det blev annat, en tröja och byxor.




Efter det blev det pyjamasen. Byxorna är typ 3-kvart . Han är ju så varm om nätterna. Men den största anledningen till att byxorna blev så korta beror på att jag sydde fel och fick klippa bort längst ner. Hade inte tyg till att klippa ut andra från början.





I vanlig ordning utmanar jag mig själv och ger mig på lite svårare saker. Denna tröjan har jag sytt till Elwin. Tycker det blev bra även om jag inte är nöjd med den, beroende på att stjärnan hamnade på sniskan. Men med tanke på att dessa 3 plagg är det första som jag syr någonsin i klädväg  är jag kanonnöjd. Att den hamnade på sniskan beror på att jag inte ville rita på tyget utan sydde efter mallen som jag hade nålat fast. Och det liksom rörde på sig. Nu har jag två till likadana att göra, en till Nemo och en till Levi. Allting är redan utklippt och jag har ritat dit stjärnan. Får se om det blir bättre. Jag lär mig mer och mer för varje plagg som jag syr. Tror inte ungarna har ont av det. 




Inne i själva stjärnan har jag klippt tyget så det ser trasigt ut. 



1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck