Sidor

onsdag 8 november 2017

Tussen, Zira och Sarah

Det är i den ordningen dom är i ålder och det är alltid så jag skriver deras namn om jag skriver om dom alla. Varför vet jag inte, det har bara blivit så. Tussen fyller ju 3 år nu den 15 december. Zira är 2 år och 7 månader. Och "minstingen" Sarah är 9 månader om 8 dagar.

Sedan alla bebisarna har flyttat har det blivit så tyst här. Inte bara att vi saknar dom alla. Tussen ligger mest och sover. Sarah får sina ryck ibland och river ner hela lägenheten i sin framfart. Ett slott att springa igenom hade inte räckt till denna damen just under hennes rusningar. Zira har blivit bebis på nytt sedan kastreringen, även hon får sina ryck flera gånger om dagen. Och nu för tiden så passar tjejerna på att få dom rycken samtidigt. Vilket jag är glad över. Det var ju det som jag hoppades på med när Zira kastrerades. Hon var ju inte riktigt glad i Sarah, inte i Tussen heller för den delen. Men hon accepterade läget iallafall med undantag några smällar för att markera att dom andra har gått för långt. Nu leker dom ihop till och med. Fast mest sover dom alla. Som katter brukar göra.

Jag har sedan helgen som har varit pepprat Sarah inför hennes utställning som är nu på söndag i Vårgårda. Känner mig nästan lite nervös, får inte hennes päls att bli som den ska vara. Antar att hon fortfarande har mycket babypäls kvar för den är alldeles för mjuk och silkeslen tycker jag. Kanske aningen för lång också. Öronen är fortfarande lite för stora. Men, allt det där spelar egentligen ingen roll för mig. I mina ögon är hon jättevacker och jag älskar att dra mina fingrar i hennes päls. Är så otroligt glad och tacksam över att dom alla 3 är så sociala, ibland till och med för mycket. Får se vad hon gillar utställningen denna gången. I juni var hon ju inte överförtjust i att vara där. Och jag hade behövt ställa henne fler gånger sedan dess för att hon ska få in vanan. Men, som ni alla vet så var jag ju rätt så upptagen, mer eller mindre fängslad i min lägenhet i 3 månader.

Idag så har jag gjort inordning rastgården inför vintern. Alla löv är borta, men blir väl säkert några som hamnar i backen iallafall. Fontänen är borttagen och jag har lagt över en skiva så det inte finns något hål för katterna att vara nyfikna över. Har även placerat ut belysning. Har ju ingen där. Och nu när det är så mörkt ute vill jag ha ljus där. Alla vill ju ut och då vill jag kunna se dom. Har även fotat dom idag, testat alla nya filter som var med den externa blixten. Finns en kupa som är orange, där blir bilderna något varmare i ljuset, den gröna blir färgerna kallare. Gillar bäst den vita.
Bilderna sorterar jag inte utan sätter ut dom i den ordning som jag tog dom.






























När man har varit ute blir man blöt om tassarna som sen måste bli torra och fina. Gillar ver kligen den externa blixten. Det går så snabbt att ta en bild så till och med när katterna rör sig blir det bra.














Ser rätt så tomt ut. Ljusen syns inte så mycket på dagen (detta var också bara en test så allt fungerade)







Så här ser det ut nu på kvällen




Bilder tagna som vanligt, den inbyggda blixten. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck