Sidor

fredag 30 oktober 2015

Renovering hos mamma

Jag ångrar mig. Men det är för sent. Kan liksom inte påbörja ett jobb och sedan bara tycka att jag inte vill göra något mer bara för att det är jobbigt. Mamma har under flera år frågat om jag ville hjälpa henne att tapetsera hennes lägenhet, men det var inget som jag kände att jag ville ta tag i. Tyckte och tycker att det var för mycket att göra. Men så för några veckor sedan frågade hyresvärden om jag ville hjälpa till att tapetsera/renovera hennes lägenhet. I gengäld skulle jag få en gratis hyra (för lite kan jag tycka nu) Var iväg med mamma och valde tapeter till hela lägenheten, och sedan kom hyresvärden med allt som jag behövde...nästan. Han glömde lite saker men jag har ju lite eget med så jag tog det för jag orkar inte vänta på att han ska koma hit igen (han bor lite långt från oss)

Mamma har bott i lägenheten i 16 år (tror jag) och ingenting har gjorts. Nu skulle jag alltså göra allt. Måla tak, taklister, golvlister, dörrlister och fönsterlister. Spackla igen alla miljoner hål och slipa ner allt. Ville ju göra som hemma hos mig och inte använda slipmaskin, men det gick inte. Då hade jag inte varit klar på minst 1 vecka till...det är ju så mycket. Jag började med hennes sovrum som blev klart igår. Behöver ju ha ett rum när jag tog resten så att katterna kunde vara instängda. Räcker liksom att jag och mamma fick i oss en massa slipdamm. Köpte munskydd men det gick inte att andas alls i den, fick ju panik.
Idag har jag alltså spacklat och slipat ner resten av hennes lägenhet. Imorgon ska jag måla taken, 2 gånger annars blir det flammigt.
Hur som helst, nu vet ni vad jag har gjort dom senaste dagarna och vad jag kommer att göra några dagar framöver. Ingen idé att dra ut på det, blir ju bara jobbigare. Och det ska ju göras.
Lite bilder kommer här

Så här såg väggen ut i sovrummet tidigare. En massa fläckar som man inte såg då hon gömde dom med bilder




Här har jag spacklat klart och slipat ner kanterna




Halva taket är målat....bara resten kvar



Man ser tydligt skillnaden på dörrlisten till vänster som är målad och den till höger som inte är det




Jag hann inte sätta upp mer än detta när mamma ville titta. Och hon blev så glad att hon började gråta.




Och grät gjorde hon flera gånger när allt var klart (målade garderoben också när jag ändå höll på)





Detta är ingen vacker syn. Taket ovanför fläkten. Måste tvätta det först innan jag målar





Köket innan



Och efter slipningen




Här kan man snacka hål. Jisses alltså. Flera av dom, till och med alla tror jag har mamma gjort själv då hon har haft gardinhänge där.







Man kan se var hon har haft en tavla i hallen




Färdig med slipningen här också





Och så vardagsrummet som har hörn som ser ut så här, 2 av dom var katastrof. Inget bra jobb  dom gjorde från början. Nätet som var bakom var långt ut från väggen.




Det andra hörnet då som Milla tyckte var roligt att dra i tapeten. Inte så konstigt då det redan var sönder från början




Spacklat och slipat, tog bort tapet och spacklade även i hörnen. Imorgon ska jag börja måla tak




1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck