Sidor

onsdag 14 oktober 2015

Zira 6 månader

Hipp Hurra för Zira som idag fyller hela 6 månader. Och stort grattis till syskonen Kiara, Simba, Mufasa och Scar. Tänk att det redan har gått 6 månader. Ofattbart helt enkelt.

Jag har ju haft en del katter hemma hos mig. Några har jag köpt in, andra har jag fött upp själv. Men för att kunna komma vidare och inte ha för många kullar på samma hona har jag fått placera om dom. Ibland.....som nu med Mini har det inte funkat. Då har jag inte haft något val. Efter att Lillan föddes sa vi att nu räcker det....Det tar otroligt på känslor när dom måste flytta. Samma med Mini nu...men hon har det kanon hos min bror och jag kan ju åka dit precis när jag vill. Vart jag vill komma med det är att av alla dom katter som jag själv har ägt har jag aldrig haft en katt som Zira. Hon är verkligen helt makalöst underbar på alla sätt och vis.

Mina katter är sociala men ingen av dom har varit någon knäkatt. Jo förresten, Fjodor och Tiger ville gärna och ofta vara uppe hos mig. Tiger (som dog av HCM) var som fastklistrad på mig. Och kattungar i Ziras ålder har oftast alldeles för mycket spring i benen för att dom ska kunna komma till ro i ett knä. Men Zira är fortfarande väldigt "mammig" Sover hos mig hela natten efter att hon först har fått en massa kel. Slutar jag så tar hon båda sina framtassar och drar min hand till henne och mitt hjärta svämmar över. Hon tvättar mig gärna och ger mig en del kärleksbett. I början av dessa bett blev det lite för mycket men nu har hon mer kontroll över det. Ligger jag i soffan och ser på tv så ligger hon vid mig och vill gosa.....det vill säga om hon inte ligger på mig. Emellanåt är hon en äkta galenpanna som springer runt och har världens race........precis så som kattungar ska göra. Hon tokälskar vippor, tror inte hon blir av med det någonsin. Hon vet precis vad som väntar när kameran kommer fram och poserar snällt.....dock tror hon oftast att en vippa är inblandad.

Hon har ju spökmarkeringar i sin röda färg men jag kan se att dom försvinner mer och mer. Givetvis finns dom kvar än, jag vet inte hur lång tid det tar innan försvinner. Dom syns minst när hon sträcker på sig. Matglad är hon och äter fortfarande allt som hon får serverat. Det finns inte en chans att jag äter utan att hon är där och vill gotta sig också, vilket hon givetvis får. Hon har dock läst sig att vara snäll och inte vara på bordet vid fika och mat.....ibland "glömmer" hon av det men går ner när man säger till.

Vikten på henne idag är kanon, jag är riktigt nöjd. Hittills har Mini vägt mest av honorna med sina 3108g. Zira väger till och med mer än vad Casper gjorde, han vägde 2962g och då är han hane. Hon väger mer än vad Fjodor gjorde, han vägde 2962g. Bara Kurt (3703g) och Ben (3955g)  vägde mer. Jag har ingen koll på vad Ziras syskon väger idag med redan förra månaden vägde ju Simba 3900g Hela denna kullen är stor.

Zira väger idag 3501g och har under månaden ökat med 549g. Fortsätter hon så här så är hon ikapp Lillan till nästa månad, bara 453g kvar!!!!
Bilderna är tagna nu på morgonen. Älskar hennes ögonfärg.....
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck