Sidor

torsdag 9 maj 2013

FB förbud

Jaha. Vilken dag det har varit idag då. Gav ju mig själv ett FB förbud i morse då jag kände att nu var jag där för mycket. När jag inte mår bra, som att ha ont i magen så klarar jag inte/orkar jag inte göra så mycket mer än att sitta vid datorn. Och då blir jag fast här. Och då speciellt FB. Och nu när jag mår lite bättre och det är finare ute så känns liksom lite väl mycket. Fast jag kan villigt erkänna att jag har haft abstinens. Dom gångerna idag som jag bara har satt mig för att vila 5 minuter så har jag iallafall varit inne och kollat lite snabbt.
Så idag fick jag mycket gjort. För om jag inte sitter vid datorn så har jag svårt att sitta och ta det lugnt.

Redan klockan 8.00 så var brödet som jag bakade färdigt. Och en halvtimme senare åt vi varmt nybakat bröd till frukost. Händer inte så ofta kan jag lova. Idag gjorde jag 2 limpor och provade mig fram lite. I det ena hade jag brödkryddor och det andra vitlökspulver. Det med brödkryddor kommer jag inte att göra igen. Var inte någon smak som jag blev överförtjust i. Den med vitlök var god. Men jag tror ändå att jag bakar dom utan något nästa gång. Kul att Benny gillade det brödet så mycket också. Nästa gång ska jag också sätta till lite fiberhusk så att det inte är lika smuligt.

Klart för jäsning



30 minuter senare



Och ytterligare 30 minuter senare :)



Och som sagt...gott med nybakat till frukost.




Téa är påhittig. Den lilla räkan kom på i måndags att hon kunde klättra uppför gallret för att komma upp till taket....där hon försökte jaga flugor. Under dom 2½ år som vi har bott här har ingen av dom andra varit där. Nu visade Téa vägen och helt plötsligt så började Lillan klättra och sedan visade både Jamie och Casper intresse. Det var bara att försöka hitta en lösning. Dom har ingen chans att komma ut men jag vill ändå inte att dom är så högt. Även om dom ramlar och med all säkerhet hade kommit rätt så finns det saker under som skulle kunna göra att dom skadar sig. Första gången det hände med Téa så hade jag kameran framme så det var bara att ta en snabb bild på henne....be mitt samtal som jag höll på med vänta en liten stund och ta ner henne.



Jag visste inte riktigt hur jag skulle lösa det. Men det fick bli panellängd som jag hade kvar sedan innan när jag fixade altanen. Och den skruvade jag bara dit...likadant på andra sidan. Och sedan har dom inte varit där. Nu får dom ju inte något riktigt tag.




På gaveln till altanen är det ju en öppning. Vi har pratat om att sätta dit fönster men det har inte blivit av än. Känns lite för dyrt att få dit nya och några gamla som passar har vi inte lyckats få tag på. Denna öppningen är helt totalt värdelös på alla sätt. Det blåser så från den sidan och när det regnar så blåser regnet in. Och när solen går på där så blir det så extremt varmt. Förra året täckte jag utsidan med en massa blommor. Och det var inget bra för det drog till sig bin, humlor och en massa annat som flyger och givetvis kom dom in också. Nu tog jag dom gamla längderna som jag hade på altanen och satte det på utsidan. Insidan hade blivit fel för då hade det ju blåst in iallafall. Tills en ny lösning kommer får detta duga. Nu funkar det både som regnskydd och solskydd. Och när det passar är det bara att dra isär längderna. 





Under några dagar har vi haft varmt och fint här. En av dagarna fick jag gå runt och vattna. Och igår regnade det. Så det blev liksom väldigt grönt bara över en dag. Det är så kul att gå runt och kika vad som kommer upp. Som vanligt har jag ingen aning om vad som är vad mer än aklejan och den gillar jag så den är det mest av. Det är även den som har växt bäst. Liljekonvaljer håller på att komma också. Kul att se att allt som vi fick från mina svärföräldrar förra året har övervintrat och klarat sig i den nya jorden....även rosorna :) Känner också att det är dax att ta fram gräsklipparen nu.....Gräset har växt som bara den. Och maskrosor.......gillar dom inte i gräsmattan men tycker ändå dom är vackra...Om inget annat så visar dom att vi är på rätt väg mot värmen. Lite blandade bilder.






 







 






Salladen och löken samt vitlöken som jag har satt har kommit långt. Fast jag får ju ha galler över för att inte katten ska vara där och gräva sönder allt.





Även gräslöken har vuxit till sig bra.




Jag har tagit in hammocken till altanen. Jag ORKAR bara inte springa fram och tillbaka med dynorna varje morgon och kväll. Som jag sa till Benny....vi är ju ändå inte i det hörnet och dansar samba. Nu är den istället där. Och det gillade katterna :-)




I början av maj så var Monica och Jennifer och gjorde fint vid brorsan Darkos grav. (Monica är mamma till Darkos barn) Detta blev alltså superfint, och idag var brorsan Nenad och hans tjej Madde och gjorde liknande hos min pappa. Så jag och Benny åkte och hämtade mamma och så åkte vi till kyrkogården för att kika. Nu är det bara nya lyktor som ska på plats.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck