Sidor

lördag 14 april 2018

Morgonkaffet ute

Först vill jag säga grattis till Zira och hennes syskon Kiara, Scar, Simba och Mufasa som idag fyller 3 år. Att det redan har gått 3 år känns ofattbart.

Imorse blev det utepremiär för mig med mitt morgonkaffe. Kan väl inte påstå att det var så där jättevarmt ute, men rätt så skönt med sina 5 plusgrader. Bara att få sitta ute känns helt underbart. Det börjar knoppas lite här och var och jag bara njuter. Älskar denna årstiden. Vi har haft sol sedan i påskas, någon regnskur har kommit och en morgon kom det snö i typ 5 minuter som givetvis försvann omgående. Det har blåst rätt så mycket, men det är ju bara bra, för då torkar det upp lite. Här finns iallafall ingen snö.

Under påskhelgen blev växthuset ett växthus igen. Nu är det mer stabilt då det har förstärkts och dom så kallade rutorna är fastskruvade. Så det skulle väl vara sjutton om dom inte kan hålla sig på plats nu. 6 skruvar i varje. Gliporna som blev emellan där har silikonats med sådant som håller ute. Även underdelen vill jag ska skruvas fast då jag ser att silvertejpen som jag satte fast det med i höstas inte håller länge till. Det kommer att göras nu under veckan. Inne var det ju så mycket snö och planteringslådorna var stenhårda. Så jag tog ut en av mina värmekällor och har tänt en stund varje dag så att jag hjälper till att tina upp det. Vilket det också har gjort, allting har tinat upp under veckan som har gått. Och för att vara på den säkra sidan när det gäller mitten så har det även byggts upp typ en båge som håller upp. Ser väl lite lustigt ut, men det stör inte när jag är där inne då reglarna är precis invid lådorna. Jag vänjer mig nog vid det snart.

I och med att allting har tinat upp i växthuset har jag kunnat plantera. Inget av det störs ju ifall det blir någon minusgrad under natten, så kallt är det ju ändå inte. När jag planterade klart stod jag med en påse dill i handen. Fick inte plats någonstans. Jag har bara planterat sådant som jag vet att vi äter, som är gott att bara gå ut och plocka av. Där finns 3 olika sorters sallad, lök, rädisor, morötter och 3 olika sorters gurkor. Och så klart  jordgubbsplantorna från förra året som jag har stuvat om lite. Just det, majs också! Jag kommer inte att ha några tomatplantor där ute detta året. Dom som jag hade förra året trivdes inte med så  mycket värme som det blev. Istället ska jag göra som året innan och ha tomatplantor på altanen. Eventuellt även ett par plantor med gurka. Men dom köper jag färdiga. Att plantera och få upp själv funkar verkligen inte för mig.

Igår så drog jag fram möblerna på altanen också. Så idag blir det att sätta dit sittdynorna och andra gardiner. Har inte haft tid till att sy nya överdrag till dynorna som planerat men kommer att göra det nästa vecka. Är ju inte lika snabb på att få allting klart nu som förr i tiden. Orken finns inte till det. Det gäller det mesta nu, allting tar sådan tid att få klart så jag blir tokig. Men orkar jag inte så gör jag ju inte det. Är ju också rätt så bra för mig att liksom dela upp allting i flera dagar. Är ju något som jag borde ha lärt mig för flera år sedan.
Tussen har saknat Sarah jättemycket. Tror att hon har saknat honom också
Ute i rastgården imorse

Förra året när växthuset blev klart

I höstas gjorde vi om allt och höjde
I december rasade allt
Nu ser det ut som ett växthus igen. Trodde faktiskt inte då i december att det skulle kunna bli bra igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck