Sidor

fredag 7 november 2014

Äntligen hemma

Nu är det 1 vecka sedan vi flyttade.......igen. Och först nu kan jag känna att jag äntligen är hemma, att vi har hamnat rätt. Den sista månaden har varit katastrof i huset som vi bodde i då hyresvärden krävde att vi skulle köpa ac. Där fanns en massa fel som han vägrade rätta till....Tvättmaskin som inte funkade som den ska (kläderna blev inte rena och slets sönder) kylskåp som var sönder. Och så var det ju alldeles för stort för bara oss två, det var ju så att man gick vilse. Det var ju 3 sovrum och vi använde bara ett av det, vårt sovrum. Och gästrummen användes bara när vi hade besök. Jag hade inte den mista lust att fixa och greja med saker inomhus, kändes liksom meningslöst. Speciellt då vi letade efter ett nytt boende. Tidigare sa John och Pirjo att även dom flyttade flera gånger under den första tiden innan dom hittade rätt. Och det är nog så. Man måste känna efter först innan man vet. När vi hade hittat huset vi bor i nu så kändes det som att komma till dödens stad när vi åkte "hem" igen. Det gick bra att bo där i början, men ju längre tiden gick ju mer vantrivdes jag och var ledsen, grät var och varannan dag och längtade till Sverige.

Stället som vi bor på nu heter Cabo Roig. Ni som har varit här och hälsat på och varit med ute med mig och kikat vet nästan på ett ungefär var det ligger. Vi ser La Zenia Boulevard shoppingcentret, tar bara en promenad på 10-15 minuter att ta sig dit. Vi har nära till allt. Här finns en massa restauranger och barer. Jag kan GÅ ner till havet :) Gick ner till Consum och handlade igår, tog bara 10 minuter att gå dit. Och då gick jag igenom en park. Hade tagit längre tid med bil då det är enkelriktat och en massa rondeller. Man hör att det finns liv här, inte alls så dött som i Campoverde. Men ändå så bor vi så pass att det är lugnt och tyst på natten. Här finns inga hundar som skäller hela tiden. Och inte vaknar jag av att det är katter som skriker på grund av slagsmål. Alltså, hundar finns, men här håller dom sina hundar inomhus nattetid.

Huset då? Som dom flesta hus här i Spanien så är det byggt på höjden för att flera hus ska få plats. Vårt hus har 3 våningar. Längst ner så har vi kök, matsal och vardagsrum. Allt i ett. Allt går också i "mina" färger så jag gillar det extra mycket. Här har jag också datorn där jag sitter. Här är mysigt med fina möbler och med mycket förvarning till våra saker. Här finns också en mindre toalett. Trappen upp är i marmor.


Lillan sitter i fönstret och kikar ut


Köksdelen




Matsalsdelen, till höger tv-rummet




Lillan hoppar upp i det andra fönstret som är vid datorn




tv-rummet





Lilla toan nerepå





På andra våningen har vi 2 sovrum. Det är vårt sovrum och ett gästrum. Vårt sovrum är så pass stort så att vi fick plats med våra sängar. Dock fick vi hissa upp dom via balkongen så vi inte fick dom uppför trappen....vi har ju kingsize på våra sängar.. Och där finns alltså en balkong där man kan sitta om man vill. 2 stora garderober där ALLT vårt har fått plats + lite till. Gästrummet är rätt så stort det också med en stor säng (man får plats 2 i den) och även här en stor garderob. Och så den stora toan med badkar/dusch och massor med utrymme att kunna svänga sig runt i.




Vårt sovrum med balkongen







Hos grannen ser man detta från balkongen




Gästrummet





Mini ska vara med hon också





Stora toan uppepå





3:dje våningen är bara en takterrass, det som dom kallar för solarium här. Och här kan jag ligga och sola om jag vill för det finns inga takbjälkar som är i vägen och gör ränder. Här uppe finns faktiskt även ett mindre förråd. Vilket vi har fyllt med porslin och annat som vi inte behöver och som tillhör huset.

Benny håller på att fixa med parabolen uppe på takterrassen






Nice....Nära till havet :)





Vår trädgård med framsidan och en bild utanför på gatan. Så skönt att här även finns tillgång till utemöbler....överallt










Utegrillen kommer snart att invigas





Lugna gatan....Ändå nära till centrum




Den som undrar hur det går med katterna med tanke på dessa flyttar som vi har gjort. Inga problem kan jag meddela. För det är ju så att så länge jag är runt dom så bryr dom sig inte. Dom har redan andra dagen här hittat sina favoritplatser. Någon rastgård har jag inte gjort åt dom. Och jag vet ännu inte om det kommer att bli någon. Båda är ju så extremt nyfikna av sig och båda är rymningsbenägna. Så ska jag bygga något måste jag kunna lita på att dom inte sticker. För tillfället finns inga planer, främst för att det inte finns pengar till material. Men dom har 3 fönster som är nätade som dom sitter vid. Och trots tillgång till det är dom inte där hela tiden.

Den som känner för en fika kan börja planera nu. Kommer till Sverige och Skeppshult den 14:de och stannar i 1 vecka. Kommer troligtvis inte ha någon bil då, har inte frågat bror min än.


4 kommentarer:

  1. Ser supermysigt ut, helt klart mer din stil :-). Vädret ser dessutom fortfarande kanonbra ut!

    Kram
    Anngert

    SvaraRadera
  2. Ååå så fint. Fick en helt annan känsla av det här huset än det gamla. Huset ser verkligen välkomnande ut. Hoppas det blir bra. Annars så finns det fler hus ;) Skönt att det är nära till allt. Kram...

    SvaraRadera
  3. Mmmmm det här ser mysigt ut!!!

    SvaraRadera
  4. Hej Lotta, Det er lidt tid siden jeg rigtig har læst din blog, vidste ikke der var problemer i det gamle hus. Hvor er det skønt for jer at komme til sådan et fint hus, det ser så skønt ud. Jeg vil prøve at google by navnet, sad og kiggede på fly til Spanien i januar, der er jo så mange byer man ikke kender :-)* De bedste hilsner til dig Gitte

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck