Sidor

söndag 1 december 2019

Flyttdax

Helt plötsligt blev det 1 december. Och idag då även 1 advent. Är inte sådär överförtjust i snö men det snöade här för 3 dagar sedan så det är extra fint med det vita, dessutom kallaste morgonen med -10 grader. Alla ljusslingor som jag har är utplacerade och jag tokälskar det. Av någon konstig anledning glömmer jag alltid bort från år till år hur jag brukar ha det och hur många ljusslingor jag har. Är ju så otroligt rastlös så jag går här och städar och även röjer bland saker och kläder, även om det alltså inte behövs. Så igår hittade jag ytterligare 3 ljusslingor som jag ska placera ut under dagen.

Som sagt, röjer bland alla saker som man har. Är ju inte så att man går igenom alla lådor så ofta. Där finns saker som jag helt enkelt inte använder. Men jag kastar aldrig något utan samlar på mig mer och mer. Men nu är det slut med det. Allt, precis allt som jag inte använder har nu hamnat i flyttlådor. Allt ska flytta till Reftele. För gissa vad? Idag flyttar min dotter Michaela, alltså bonusdotter och det närmsta dotter jag kan ha, till Reftele. Dom har ju huserat i Uddevalla men nu när barnen har blivit äldre vill dom inte vara kvar där. Den äldsta, Ebba, är ju 14 år och det händer mycket i huvudet på henne precis som på andra tonåringar. Så dom har köpt sig ett hus. Jag har ju haft för avsikt att hjälpa till med det som jag klarar av och som jag är bra på...med andra ord städning. Men nu blir det inte så, iallafall inte dom kommande 4 dagarna eftersom jag ska till Jönköping och påbörja min cancerbehandling.

Eftersom det blir en massa körande fram och tillbaka Uddevalla-Reftele (3 timmar enkelväg) ifall dom hyr bil och kärra i Uddevalla blev det bestämt att Benny ska köra dit med bil och kärra som är lånat av hans svåger. Blir ju absolut det bästa. Meningen från början var att jag skulle med men jag orkar inte sitta i en bil i 6 timmar. Men brorsan John erbjöd sig att följa med och hålla sällskap och hjälpa till att lasta. För egen del så hjälper jag till med att laga mat så alla får i sig näring när dom kommer på plats. Blir ju en hel del eftersom vi kommer att vara 7 personer runt matbordet. Vad det bjuds på? Jo, panerad kycklingfile med rotfruktsgratäng och till det sallad.

Och imorgon bitti blir det Jönköping. När dom ringde mig i fredags sa dom även att det är bra att jag har med mig närmast anhörig, alltså Benny till läkaren. För att få all info och för att det skulle bli jobbigt. Som det ser ut nu så kommer jag att få ligga på sjukhuset under behandlingen eftersom jag, enligt sköterskan kommer att må dåligt. Michaela ska följa med och eventuellt köra hem eftersom just det besöket kommer att vara jobbigt för Benny också.

Så här ser det ut just nu utanför mitt






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck