Sidor

onsdag 27 mars 2019

Energikick

Jag har fått en energikick som heter duga. Och jag kan lova att det var längesedan som jag mådde så här bra som jag mår just nu. Som jag skrev i mitt förra inlägg för knappt 1 vecka sedan så slängde jag ju alla mina tabletter som jag har tagit sedan i höstas. Hör och häpna!!! Visserligen är det bara förmiddag. Men jag har inte haft några anfall under 6 dagar. Första dagen efter att jag tog bort tabletterna hade jag bara 2 anfall, varav ett av dom kom av sig. Att slippa dom är helt underbart, går  inte ens att beskriva. Visst, fortfarande ont i axlarna men det kan jag hantera. Började ju vårstäda för 1 vecka sedan och nu är jag även klar med vardagsrummet. Baa altanen kvar och den tar jag i eftermiddag. Vilket jag kommer att bli klar med under dagen. Att vårstäda låter nästan som att det är jätteskitigt hos mig, speciellt som jag har hållit på i 1 vecka. Men ni som känner mig vet att jag håller rent. Utan katter behöver jag visserligen inte dammsuga varje dag. Men 1 gång i veckan dammsuger jag och torkar av golven. Med vårstädning menar jag att allt , och då menar jag allt som går att diskas blir rent. Allt, precis alls torkas av. Garderober rensas, alla låder töms och torkas av. Ja, allt som går att flytta på här hemma har flyttats. Detta är inget som jag gör varje år eftersom jag inte känner att jag behöver det. Gör det ungefär vart 3:dje år. Är jag en lortgris då?

Just det, ska även försöka plantera lite i mina krukor idag, påskliljor och penséer. Köpte hem massor igår. Hoppas bara att det inte är lika kallt och blåsigt som igår. Och eftersom jag blir klar på altanen idag också så ska det ju lite blommor där också, givetvis blir det penséer där med. Har kvar all ljung som faktiskt fortfarande är kanonfin. Får se vart dom hamnar, antingen i skogen eller i rastgården. I november någon gång fick ju Benny tag på 2 mjölkkannor. Jag tokälskar dom och har önskat mig sådana i flera år. Inga nya. Nä, dom ska vara äldre och gärna rostiga. Vilket dessa är. Vet inte riktigt än var jag ska placera dom heller eller vad jag ska ha i dom. Men det kommer. Förhoppningsvis blir det lite varmare om ett par veckor, då kan jag börja plantera i växthuset.

Jag har även fått en energikick av att banta. För varje dag som går blir jag bara gladare och gladare. Nu när jag städade i min garderob kollade jag undanlagda kläder. Och jag får på mig mina jeans igen. Och blusar som jag bara älskar och inte har kunnat slänga. Så just min garderob tog längre tid eftersom jag bara var tvungen att prova massor av plaggen. Det här med 5-2 dieten funkar verkligen kanonbra på mig. Och jag går  inte hungrig ifall nu någon undrar det. Jag äter till och med mer nu än tidigare. Men har inte ätit godis och glass på 7 veckor. För nu har det gått 7 veckor och meningen är att jag ska hålla på fram till 4:de juni, då har det gått 3 månader. Efter det har jag väl iallafall tänkt sluta med att vara prenumerant eftersom jag tycker det är mycket med 199:- i månaden. Gånger 2 eftersom Benny har egen logga och även han är prenumerant. När jag började så vägde jag 93.8kg. Just idag har jag nått gränsen med -10kg, vågen visade 83.8kg. Visserligen har jag vägdagar på måndagar, men jag visste att jag närmade mig den magiska gränsen och har därför vägt mig både igår och alltså nu på morgonen. Magen har försvunnit med 11cm. Kolla din mage med måttband, precis vid naveln. Lägg sen till 11 cm så ser du hur mycket det faktiskt är.

Nu tror jag att jag har fått ut vad jag ville i dagens blogg. Vad som fattas är lite bilder. Men det får ni vänta med till en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck