Sidor

fredag 15 februari 2019

Rökning och vikt

Det funkar inte alltid som man vill. Även om man verkligen vill. Jag höll uppe med rökningen i 33 dagar. Sen blev jag så röksugen så jag kunde helt enkelt inte låta bli att tända en cigg. Och efter det var det ju kört. Så nu har jag rökt i snart 2 veckor igen. Redan samma dag som jag började så kände jag att jag inte skulle kunna sluta, inte utan tabletterna. Så jag påbörjade mina Champix igen. Men slutade med dom för 2 dagar sedan. Jag tål dom inte, så är det bara. Fick sådan klåda på hela kroppen så jag höll på att bli tokig. Det var ju en av sakerna att jag slutade med dom förra gången. Det kliar fortfarande, men det tar ju någon dag innan det försvinner helt ur kroppen.

Igår var jag hos ortopeden i Värnamo. Det besöket slutade med att jag gick därifrån med tårar i ögonen och jag grät väl flera gånger under dagen. Axeln har ju inte blivit bra, jag har fortfarande svårt att röra den armen fritt. Att jag blev så ledsen beror på att jag ska operera det igen. Läkaren ska ta biopsi för att kolla ifall det är en infektion. Vilket han hoppades på. För då kan man medicinera bort det med antibiotika. Men det finns även risk att det som han lagade har släppt. Och då går det inte att göra något åt det. Så nu får jag gå och vänta på tiden för op. Att bara gå och vänta tar på krafterna, jag vet. Hoppas det blir snart och att det "bara" är en infektion.

Det har blivit dax att ta tag i vikten igen. 2 dagar kvar så har jag kört 5-2 metoden i 2 veckor. Denna gången är det lite roligare då Benny är med på det. Förra gången jag körde för 2 år sedan tappade jag ju 4,1kg första veckan. Det har inte gått lika bra denna gången första veckan, har bara gått ner 1,9kg. Bättre resultat för Benny som gick ner 3kg. Men det är bara att kämpa på. Tar en hel del tid att väga all mat som man ska äta under en dag. Och jag får planera varje dag dagen innan. Tänkte att det kunde vara bra att promenera lite varje dag också. 2 dagar fixade jag det, gick en runda varje gång på 3,7km. Men DET slutade verkligen med katastrof eftersom jag har ett dåligt knä. Som nu gör så ont att jag knappt kan röra det benet. Så jag får nöja mig med att bowla. När knäet blir bättre ska jag prova promenera igen, med stöd och inte lika långt/länge. Från 1 timme kommer jag bara att gå i 30 minuter. Huvudsaken är väl att jag kommer iväg  ut lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck