Sidor

onsdag 23 november 2016

Koloskopi resultat

Igår var jag i Värnamo hos kirurgen och gjorde koloskopi. Det gick väl rätt så bra, gjorde så klart ont när dom förde upp kameran och den kom till den krokiga delen av tarmen. Det var mycket värre när allting var klart och luften som blev kvar i magen gjorde att jag fick fruktansvärda kramper. Blev väl lite bättre på kvällen men 18.30 var jag helt slutkörd och gick för att ta natten. Resultatet på själva undersökningen som då är ett preliminärt besked är att allting såg normalt ut. Hade en ficka och man kunde se 2 av dom gamla. Hon tog 2 bilder, varför vet jag inte. Och så nöp hon av tarmen på flera olika ställen för att ta prover, vilka jag får svar på om cirka 3 veckor. Imorgon så ringer min läkare till mig för att höra resultatet och för att hon ska ge mig nya tabletter mot min värk. Men nu är det så att jag kommer att KRÄVA att dom går vidare med undersökningen av min mage. Då dom inte hittade något i tarmen men jag får ont får dom helt enkelt kolla resten av magen, med ultraljud och annat som behövs. För denna gånger ger jag mig inte. Kan verkligen inte ha det så här. Något är ju fel, annars hade jag varit ok.

För tillfället är jag inne på att göra min 4:de sats med julköttbullar. Jul eller inte, som är goda att äta. Ska ju fira jul hos Josefin och Marcus där även fler av mina syskonbarn kommer att befinna sig och jag "har hand" om köttbullarna och julskinkan. Jag har inte ätit upp alla som jag har gjort, det finns alltså till jul. Men lite extra skadar aldrig och dessutom ska jag ha med mig lite till Oliver och ungarna när jag ska dit imorgon och passa dom. Oliver är duktig på att laga mat, men som ensamstående pappa till 2 busungar på snart 4 och 2 år, och dessutom heltidsarbetande kanske han inte hinner med allt som han egentligen vill. Och jag som inte har så mycket att göra fixar lite extra gott som dom kan ha  i frysen. I måndags bakade jag ju lite bullar som jag också ska ta med mig. Oliver har inte bett mig om något och skulle nog aldrig göra det heller utan jag gör det för att jag tycker det är kul.

När köttbullarna är klara ska jag ta itu med adventsstakarna och få upp dom i fönstret. Ska även upp julgardiner i köket. Och vet  ni vad? På fredag ska jag ta upp julgranen. Tyvärr är den i plast men det får duga då jag inte tål dom riktiga. Och det kommer att bli superkul, det är första gången på flera år som jag ska ha gran MED kulor i. Att jag sätter upp den redan nu är för att jag vill njuta av den för den kommer med säkerhet att plockas ner nyårsdagen, en dag som jag tycker är jättetråkig och lång. Så då måste jag ha något att göra. Ska låta Zira vara med och hjälpa  mig. Sen om kulorna får vara kvar och framför allt hur länge återstår att se, kan ju bli riktigt spännande.



Jag lovar, dom är kanongoda


2 kommentarer:

  1. Klart man ska ha gran! Något kul måste ju katterna ha! ;)

    Ska binda fast vår i taket i år för jag gissar på att Atlas inte kommer kunna låta den vars!

    Ska också fixa köttbullar. Har du något bra recept i ugn?

    SvaraRadera
  2. Bra att du inte ger dig. Ja köttbullsrecept har jag ju och goda är dom. Härligt med riktig julstämning. Kraam

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck