Sidor

tisdag 23 september 2014

Blixt och dunder

Natten som var trodde jag...helt seriöst....att jag skulle dö av skräck. Hjärtat slog som sjutton,
Igår förmiddag så regnade det ju här hos oss, första riktiga regnet sedan vi flyttade hit. Och det åskade mer eller mindre hela dagen. Men då det var dag så kunde man ju inte riktigt se alla blixtrar, bara någon enstaka gång fick jag se ett sträck ner från himlen. Först när det började bli mörkt kunde jag se allt. Och det var rätt så häftigt i sig.....Var ju inte över oss och man hörde inget dunder. Men det sken alltså upp hela hela tiden. Tog film med min mobil för att visa. Men den är ute på FB så den visar jag inte här, tar för lång tid att ladda upp på YouTube.

När klockan var cirka 22.15 blev det helt stilla. Inte någonting, inga blixtrar, inget regn, ingen blåst. Kändes ju skönt samtidigt som jag tänkte att det är nog lugnet innan stormen. Men nu kunde jag iallafall försöka sova. Och jag somnade tvärt. För att vakna 20 minuter senare. Vaknade av att det lät som sjutton ute, hela rummet lystes upp, det ekade av dundret och jag kunde höra att saker flög utanför. Ner för trappen och ut på terrassen för att kolla.....genom fönstret då för jag vågade inte riktigt öppna. Men det var jag tvungen till. För trots rädslan och mitt i hela ovädret så var jag tvungen att gå ut och plocka in sakerna. Väl inne igen drog jag igen alla fönster med dom stora tunga persiennerna nerdragna, stängde alla rum så det inte skulle eka och sen gick jag och katterna upp till sovrummet. Katterna brydde sig inte ett dugg om att det lät men dom tittade konstigt på mig och undrade vad det var med mig, var ju som sagt var stressad. Satt på golvet för det var ingen idé att lägga sig igen förrän detta var över. Så jag satt där och tittade och filmade. Minnekortet blev fullt till och med och det händer inte ofta. Tog också en del bilder med mörkerinställning. Blev ju inte så bra men ni ser iallafall.
Ni tittar på videon, ni som orkar. Cirka 30 sekunder in i filmen kommer det en blixt och ur den sprakar det. Att det låter så om filmen med klickljud är inte att jag zoomar, den gör det av sig själv, så därför går skärpan fram och tillbaka.

Imorse fick jag städa upp ute allt skräp som har blåst in, ut med allt och så laga väggen som hade blåst omkull så att jag kunde släppa ut katterna. Trots att jag lagade den riktigt efter förra blåsten, kände så den verkligen satt där blåste den alltså iväg.


Den första bilden visar hur mörkt det egentligen är. Inga pangbilder, lite svårt att ta i mörker

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck